De combinatie van de warmtepomp en de cv-ketel zorgt in de meeste omstandigheden voor het hoogste rendement. Zo springt de cv-ketel alleen bij zodra de temperatuur buiten te laag wordt en het dus rendabeler is om je huis met gas te verwarmen.
Je totale gasverbruik kan hierdoor tot wel 70% verminderen.
In de lucht zit altijd warmte. Deze warmte wordt door de buitenunit uit de lucht onttrokken en de binnenunit voegt de warmte toe aan je verwarmingssysteem. Je kunt het vergelijken met een omgekeerde koelkast. De ruimte wordt nu alleen niet gekoeld, maar juist verwarmd.
• Buitenunit Deze wordt buiten je huis geplaatst. Samen met jou bepalen we de beste locatie. • Binnenunit Deze wordt binnen naast je huidige cv-ketel geplaatst en stuurt het hybride systeem aan. |
"Maakt een warmtepomp veel geluid?" is een veelgehoorde vraag. Het geluidsniveau van de binnen-unit is minder dan de cv-ketel die je nu al hebt. De buiten-unit heeft ongeveer het geluidsniveau van een airco, dit is te vergelijken met een oudere koelkast die aanslaat. Tijdens de intake en de werkopname besteden we veel aandacht aan geluid om ervoor te zorgen dat je zonder overlast van de warmtepomp kunt genieten.
Een grondgebonden systeem gebruikt warmte uit de aarde. Dit is vooral geschikt voor nieuwbouw, omdat het in bestaande huizen lastig is om de infrastructuur (inclusief een grondboring) aan te leggen. Een lucht/water-warmtepomp is veel eenvoudiger en goedkoper te realiseren in bestaande huizen.